Pois muuttaminen

Poismuuttajan muistilista

 

Sähkösopimus

Muistathan ilmoittaa sähköyhtiöllesi poismuutostasi ja uudesta osoitteesta. Sähkösopimuksen irtisanomisaika vaihtelee yhtiöittäin, joten tarkista omalta sähköntoimittajalta sopimuksen irtisanomisaika.

Nettiyhteys

Muistathan irtisanoa tai siirtää laajakaistasopimuksesi uuteen osoitteeseen. Laajakaistasopimusten irtisanomis- ja siirtoajat vaihtelevat yhtiöittäin, joten varmista ajat yhteydentoimittajalta riittävän aikaisin ennen muuttoa.

Asunnon tarkastus ja esittely

Irtisanomisen jälkeen asunnossa tehdään poismuuttotarkastus, jossa varmistetaan asunnon kunto. Uuden vuokralaisen etsiminen alkaa jo irtisanomisaikana. Tämän vuoksi mahdollisia asuntoesittelyjä saatetaan tehdä asumisaikana.

Loppusiivous ja avainten palautus

Muistathan siivota asuntosi ja siihen kuuluvat varastotilat ennen poismuuttoasi. Mahdolliset siivous- ja korjauskustannukset joudumme vähentämään vuokravakuudesta tai laskuttamaan oheisen asukaslaskutushinnaston mukaan. Palauta myös saamasi avaimet ja mahdollisesti teettämäsi lisäavaimet takaisin vuokranantajalle.

Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous

Oheisessa oppaassa on kuvattu, mikä on asunnon normaalia kulumista ja mikä ei. Oppaan tarkoituksena on ohjata vuokrasuhteen osapuolten välistä sopimista sekä opastaa vuokranantajaa ja vuokralaista tilanteissa, jolloin ei ole täysin selvää ratkaisua asunnon korjauksen korvausvastuista. Oppaasta löytyy myös toimintaohjeet erityistilanteista, kuten muutostöistä ja vuokralaisen tekemistä asennuksista. Lisäksi oppaasta löytyy ohjeistukset asunnon puhtaanapidosta ja loppusiivouksesta.

Vuokravakuuden palautus

Kun asunto on asianmukaisessa kunnossa ja maksuvelvollisuudet hoidettu, vuokravakuus palautetaan kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä.

 

 

 

Irtisanoutuminen

 

  • NAL Hämeenlinnan seutu ry:n tekemät vuokrasopimukset ovat määräaikaisia. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Vuokrasopimus päättyy kuukauden viimeisenä päivänä. Poismuuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä.
  • Esimerkki: Jos irtisanot sopimuksen 15. heinäkuuta, on vuokrasopimuksen ensimmäinen mahdollinen päättymispäivä 31. elokuuta.
  • Vuokrasopimus voidaan irtisanoa vain kirjallisesti. Voit tulostaa tältä sivulta löytyvän irtisanomiskaavakkeen ja toimittaa sen täytettynä toimistollemme tai voit täyttää irtisanomisilmoituksen sähköisesti täällä. Saat vahvistuskirjeen kotiosoitteeseen kolmen arkipäivän kuluessa irtisanomisen vastaanotosta. Irtisanomisaika lasketaan alkaneeksi ja on sitova vasta, kun vuokranantaja on sen vahvistanut. Muuttopäivä on vuokrasuhteen päättymispäivä.