Muuttajan muistilista

Tee muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien ja esimerkiksi asumistukihakemus käsitellään ilman viivytystä. Muuttoilmoitus voidaan tehdä Digi- ja Väestöviraston sivuilla.

 

Tee sähkösopimus

Asuntoon muuttaessa sinun tulee tehdä sopimus sähköstä ja sen siirrosta. Hämeenlinnan seudulla sähkön jakeluverkon omistaa Elenia Oy, joten siirto on ostettava sieltä. Voit vertailla sähkösopimuksia Energiaviraston ylläpitämältä sivustolta. (www.sahkonhinta.fi).

 

Hanki kotivakuutus

Edellytämme vuokralaiselta kotivakuutusta, joka sisältää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Nuorisoasuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaiden henkilökohtaista omaisuutta, eikä esimerkiksi sijaisasuntoa.

 

 

Hanki muuttoauto ja –laatikoita

Muuttoautoja voi vuokrata eri autovuokraamoista ja pahvilaatikoita saa usein ilmaiseksi marketeista pyytämällä. Pyydä kavereita ja sukulaisia muuttoavuksi.

 

Tee huoneistotarkastus

Tee muuttotarkastus mielellään ennen kuin muutat tavarat sisään. Tällöin havaitset mahdolliset viat ja puutteet helpommin. Saat sähköpostitse huoneistokortin, täytä se huolellisesti. Lomakkeessa kysytään huoneiston kunnosta, sen vioista ja puutteista. Täytä lomake nopeasti asumisen alkaessa, vaikka et havaitsisikaan asunnossa mitään vikoja tai puutteita.

 

Hanki asuntovarastoon lukko

ja lukitse varasto heti – vaikket laittaisikaan sinne tavaraa.